50-річчя Renault 5 — рік поп-культури та сюрпризів

Суперкар відзначає 50-річчя! Вражаючий вік, але Renault 5 і не думає йти зі сцени - адже в 2024 році модель чекає відродження. R5 розійшовся тиражем понад 5 млн автомобілів у різних країнах, ставши справжнім символом поп-культури.

alt
50-річчя Renault 5 — рік поп-культури та сюрпризів

Цей знаковий ювілей компанія вирішила відзначити масштабно, тому протягом року Renault планує регулярно проводити заходи та акції у соцмережах.

З березня найвідданіші шанувальники зможуть придбати предмети з лімітованої серії, присвяченої барвистому світу Renault 5, включаючи художні роботи, кросівки та музичні записи зі справжнісіньким касетним плеєром.

Художник Greg l’illustrateur створить серію творів на тему Renault 5 та його варіацій.

Офіційний календар змінюватиметься відповідно до поточних заходів та поповнюватиметься подіями та розповідями шанувальників.

СІЧЕНЬ. Renault 5 Alpine Group II та Renault 5 Turbo візьмуть участь у ралі ретроавтомобілів у Монте-Карло. З цієї нагоди за кермом виступить Ален Серпаджі.

28 січня відбудеться трансляція ексклюзивного фільму у техніці stop-motion, а також з'явиться спеціальний хештег #50YEAR5, який супроводжуватиме всі заходи протягом року.

БЕРЕЗЕНЬ. На виставці Retromobile 2022 компанія Renault покаже новий стенд, повністю присвячений Renault 5. З 16 по 20 березня на ньому буде представлено дванадцять автомобілів, включаючи Renault 5 Prototype, який передбачає відродження моделі в 2024 році.

У магазині при стенді буде представлено цілу колекцію сувенірів із зображенням Renault 5, створених спеціально до 50-річчя.

КВІТЕНЬ. На території Renault Classic выдбудеться виставка найвизначніших моделей Renault 5. Вона буде доступна представникам ЗМІ, а всі бажаючі зможуть подивитися її в онлайн-режимі.

ЧЕРВЕНЬ. У співпраці зі знаменитим дизайнером буде створено оригінальний концепт-кар на кшталт яскравого всесвіту поп-культури 1970-х. Упродовж місяця також будуть представлені проекти музичного характеру.

ЛИПЕНЬ. Ретроспектива кінематографічної кар'єри цієї зірки – Renault 5.

ВЕРЕСЕНЬ. Експозиція та участь Renault 5 у гонці Circuit des Remparts в Ангулемі.

ЛИСТОПАД. Створення фільму у техніці stop-motion, присвяченого гонкам за участю Renault 5. Участь у виставці Epoqu'Auto у Ліоні та експозиція кількох моделей Renault 5.

Інші події будуть додаватися до календаря протягом усього року.