Команда Alpine F1 заробила два очки на Гран-прі Мехіко

Команда Alpine F1 залишає Гран-прі Мехіко, заробивши два очки в загальному заліку завдяки завзятій боротьбі Фернандо Алонсо, який фінішував дев'ятим. Естебан Окон, який стартував з останнього ряду, фінішував тринадцятим, незважаючи на всі спроби просунутися вперед.

alt
Команда Alpine F1 заробила два очки на Гран-прі Мехіко

В результаті команда Alpine F1 займає п'яте місце у Кубку конструкторів зі 106 очками та випереджає Alpha Tauri завдяки єдиній перемозі команди у гонці в Угорщині.

 

Фініш в очковій зоні – головна мета команди – здавався практично неможливим після хаотичного першого кола, на якому сталося безліч інцидентів. A521 Естебана затиснули з обох боків після першого повороту, і Фернандо довелося різко ухилятися, щоб уникнути зіткнення з машинами, що стояли в другому повороті.

 

Обидва пілоти без ушкоджень вийшли з перших поєдинків і після короткої паузи під автомобілем безпеки до рестарту Фернандо опинився на дванадцятому місці, а Естебан – на чотирнадцятому.

 

Після рестарту у Естебана стався контакт із Ніколасом Латіфі під час обгону, внаслідок чого він спустився на шістнадцяте місце.

Потім була черга обгонів: Фернандо спочатку обігнав Микиту Мазепіна на головній прямій, а через кілька кіл у четвертому повороті випередив Джорджа Рассела, зайнявши десяте місце. Естебан обігнав Латіфі та Мазепіна і посів тринадцяте місце.

Естебан одним із перших здійснив піт-стоп на 14-му колі та перейшов на комплект Hard. Фернандо прямував у темпі лідерів і протримався до 39-го кола, де також встановив шини Hard.

Іспанець повернувся на десяте місце і незабаром став дев'ятим, коли Ландо Норріс заїхав на піт-стоп. Незважаючи на деякий тиск з боку McLaren позаду, Фернандо фінішував на дев'ятому місці та приніс команді два дуже важливі очки. Естебан не мав можливості заробити очки після старту з хвоста пелотону, в результаті він завершив гонку на тринадцятій позиції.

Естебан Окон, стартував 19-м, фінішував 13-м:
Естебан Окон, стартував 19-м, фінішував 13-м:
«Боротись в гонці після старту з останнього ряду через заміну двигуна завжди непросто, але ми можемо бути задоволені тим, що змогли відіграти шість позицій. Я задоволений своїми перегонами і тим, як ми вперто змагалися, хоча заробити очки не вдалося. Старт був складним, і нам дуже пощастило уникнути сходження відразу після контакту з двома машинами в першому повороті. Я намагався запобігти цій ситуації, але не вийшло. Після цього я провів кілька яскравих битв, проривався нагору – було весело. Чудово, що Фернандо заробив важливі для команди очки, тепер ми готуємося до наступної гонки, де обидва прагнутимемо фінішувати в очках».
Фернандо Алонсо, стартував 12-м, фінішував 9-м:
Фернандо Алонсо, стартував 12-м, фінішував 9-м:
«Гонка пройшла добре, я задоволений. Очки за дев'яте місце після складної суботи – гарний результат. Вчора, на мою думку, я недостатньо відпрацював, але сьогодні пишаюся своїм результатом. Старт був метушливим, у перших поворотах мені довелося ухилятися від кількох машин, але все вийшло - я уникнув інцидентів, а після відходу автомобіля безпеки відіграв кілька місць. Приємно, що машина дозволяє стабільно боротися за очки, незважаючи на низьку стартову позицію. Сьогодні ми трохи поступилися Alpha Tauri у боротьбі за п'яте місце, але я сподіваюся, що зароблені очки допоможуть команді наприкінці сезону».
Лоран Россі, генеральний директор Alpine:
Лоран Россі, генеральний директор Alpine:
«Після невдалої кваліфікації повернення до очок сьогодні демонструє бойовий дух команди. Для нас було важливо повернутися в першу десятку після невдач в Остіні. Це були непрості перегони: Фернандо стартував у середині пелотону, а Естебан з останнього ряду через заміну двигуна. Для Фернандо старт був не дуже добрим, тому що йому довелося запобігати контакту з Боттасом, але потім він провів впевнену та розумну гонку, щоб пробитися до очків. Естебан також мав складний старт, він виявився затиснутим між двома машинами в першому повороті, але йому вдалося уникнути пошкоджень. Як і у Фернандо, він мав високий темп, Естебан фінішував тринадцятим. Звичайно, набрати два очки однією машиною не було нашою метою, але після такої кваліфікації ми задоволені результатом. Це також надає нам додаткову мотивацію для підготовки до наступних вихідних у Бразилії, де ми повернемось до більш звичних умов. Наразі в нас однакова кількість очок з Alpha Tauri, ми маємо продовжити наполегливо працювати та змагатися за найкращий результат».